Как работи методът ?

Докато детето/юноша, възрастен/  изпълнява определени невропсихологически тестове , на главата има поставено устройство , което е разработено от Macroellect . Това устройство/невроинтерфейс/ , разполага със сензори, чрез които се вижда и  следи мозъчната активност. Тази активност е различна и зависи изцяло от Вас и как Вашият мозък приема и обработва информацията от тестовете. Цялата информация, която се извлича се обработва от специален микропроцесор- Neurosky/www. neurosky.com/ .  По този начин Вашите мозъчни вълни могат да бъдат записани и анализирани .

Производителят на невроинтерфейса  е извършил най-строгите индустриални тестове/европейски/ в клас СЕ – Сертифициран в Европа, както и FCC и хигиенни тестове, чрез които е потвърдено липсата на радиация и всякакви вредни ефекти върху човешкото здраве.

Стойността на теста е 150 лв.

verbatoria

При посещение на повече от един човек от семейство са предвидени следните отстъпки:

  • При двама човека от семейство – 250лв. за пакет.
  • При трима човека от семейство – 350лв. за пакет.

Цената включва – тестване на естествения потенциал и възможности,измерване на лидерския потенциал,анализ на получения резултат .

Необходимо време около 1 час .

Стойност на теста с допълнение на памет и внимание : +60 лв

 

 

Правилният избор на кариера за щастливо бъдеще !

Това е много отговорно решение. При избора на професия трябва да се имат предвид психологическите особености на човек и съответстващите характеристики на професията.

Всяка работа изисква така наречените професионално важни качества, затова при избора се съобразете и със вашите способности.

Преди всичко трябва да опознаете себе си ! Открийте личните си предпочитания. Какво ви се отдава с лекота и вършите с удоволствие? Може би имате хоби?  В каква област са занятията ви и какъв е вашият стил на учене? Как и каква информация усвоявате най-лесно? Сами ли предпочитате да работите или в екип? Сравнете се със своите съученици обективно, с какво те ви превъзхождат и къде са вашите предимства спрямо тях, с какво сте по-силен?

 

А Вие мислили ли сте вече за професия на Вашето дете ?

Един от големите проблеми при избора на кариера е, че ние всички сме много подвластни на стереотипи и предразсъдъци.

Правилният избор на кариера е едно от най-важните решения на човешкия живот. Защото решението за избор на кариера  определя самия начин на живот. Вярното или грешно решение относно избора, ще определи живота и напредъка на индивида към щастие или нещастие . Въпреки важността на това решение, то се извършва в ранният период от живота на хората. В този период решенията се взимат под действие на натиска на родители, роднини, приятели, липсата на информация, когато децата не са наясно с техните възможности или заради модата на принципа: “Да завърша нещо, пък после ще видим”. В някои случаи ученици или студенти остават разочаровани от направения избор, което води до напускане на образованието.

СПИСЪК НА ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ПРОФЕСИИ И

КАКВИ СА ПРОФЕСИИТЕ НА БЪДЕЩЕТО

Според изследванията, около 35-40% от съществуващите професии до 20 години ще бъдат заменени от напълно нови.

Вероятно в дългосрочен план почти няма да има професия, която да остане незасегната от дигитализацията и автоматизацията.

По данни на Европейския център за обучение и развитие, в последните няколко години около 43% от работещите в ЕС са преживяли промени в технологиите на работното мястои  47%  – промени в организацията и методите на работа.

Вербатория е подходящ инструмент за кариерно ориентиране – за ученици при избор на гимназия и за кандидат-студенти при избор на университет.

СПИСЪК НА ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ПРОФЕСИИ :

Шофьор, касиер, фабричен работник, аптекар, рефер и спортен съдия, хирург, пилот, войник, журналист, строител, счетоводител, маркетинг специалист, фермер, шивач, операторите на телефонни централи, оператор въвеждащ данни; редакторите и машинописците, продавачите в будките за вестници, инженерите, сглобяващи електрическо оборудване и електронни уреди; служителите в областта на предпечатната подготовка на хартиените издания, продавачите на цветя и др.

СПИСЪК НА ПРОФЕСИИТЕ НА БЪДЕЩЕТО :

Наномедик, космически пилоти, архитекти и туристически гидове,специалисти по климатичните промени, разработчик на алтернативни превозни средства, организатор на виртуалния безпорядък, дигитален терапевт, специалисти по възстановяване на екосистемата и по предотвратяването на екологични катастрофи, космически работници, дизайнер или архитект на виртуална реалност, дизайнер на мечти, медиен полицай, носталгист, телехирург, риуайлдър и т.н.