Вербатория е иновативен метод от невропсихологията, който определя вродените способности и потенциал на човек. 


1. Какво представлява методът?


Методът е базиран на най - иновативните изследвания в областта на невропсихологията.  Докато се изпълняват  определени невроспихологически тестове, на главата има поставено устройство/невроинтерфейс/, чийто сензори следят  мозъчната активност. Тази активност е индивидуална и изцяло зависи от Вас и как Вашият мозък обработва информацията. Знанията към момента  нямат значение и резултатите от теста не зависят от това какво знаете и какво не. Въпросите нямат правилен и грешен отговор. Единственото, което има значение е работата на мозъка в този момент. 


* Производителят на невроинтерфейса  е извършил най-строгите европейски индустриални тестове  в клас СЕ – Сертифициран в Европа, както и FCC и хигиенни тестове, чрез които е потвърдено липсата на радиация и всякакви вредни ефекти върху човешкото здраве.

2. За кого е подходящо? 


Изследването, което провеждаме е подходящо за хора в 5 възрастови групи стартиращи от 4-годишни деца. Т.е. всяко дете над 4 години и възрастен  може да бъде тестван. Изключително подходящо е за тийнейджъри, на които им предстои избор на гимназия или кандидатстване в университет. Вербатория се използва често и за кариерно консултиране/За деца от 11 год. възраст , присъства в анализа / . Тестът е подходящ и за фирми, които търсят точния кандидат за работа. Част от кандидатите правят теста и след анализирането на резултатите, HR взимат решение на кой кандидат да се спрат, спрямо неговите силни страни, заложби и потенциал.  Използва и се и при провеждането на кастинги, когато трябва да бъдат избрани различни по мислене и поведение хора.   Клиентите на Вербатория са будни родители, които се грижат за успешното развитие на децата си, както и психолози, ръководители на детски заведения, представители на бизнес средата, HR специалисти, както и хора, които искат да развиват естественият си потенциал и да постигнат значителни успехи в кариерата си.


3. Какви са ползите и защо трябва да го направим? 


Резултатите от теста определят две форми на приложение. Първата е заложена върху усъвършенстване на силните страни, които са шанс за развитие в бъдеще. При втората е избора за хармонично (балансирано) развитие на личността – развива това което му липсва и го затруднява. Чрез анализирането на мозъчните вълни Вербатория ще определи с точност : 1. Силните страни, заложби и таланти / TQ 2. Начина на усвояване на информацията 3. Емоционалната интелигентност/ EQ  4. Устойчивост на стрес 5. Поемане на рискове  6. Подходящи спортове   7. Призвание и ролята в обществото  8. Кариерно ориентиране в професиите на бъдещето Получените резултатите ще Ви помогнат да вземете правилно решение при избора на училище, гимназия и университет, а в бъдеще на специализация и професия. Ще предложим подходящи курсове и извънкласни дейност за развитие на природния интелект. От анализа на получените данни всеки родител ще узнае подходящите области на обучение за детето и така ще се избегне загубата на време и пари за подготовка и курсове, които са неподходящи за детето.  От изключителна важност е да познаваме децата  си добре, за да знаем как да им помогнем да разгърнат своите способности и таланти. В случая най-доброто, което може да направим е да се доверим на метода Вербатория.
Какво казват клиентите за нас?

Прочетете:

 • "Направих теста, тъй като трябваше да реша какво да кандидатставам след 12-ти клас и се нуждаех от всички показатели, които можех да намеря, дали да избера нещо по - логически настроено или да избера изкуството. Много съм доволна и мисля, че направих правилния избор за развитие, благодарение на Вербатория "

  Адриана
  Благоевград
 • "Вербатория наистина дава една ясна представа относно това какво би му се отдавало на човек. Заведох детето ми, направиха тестът, беше супер интересно и сме много доволни"

  Мариана
  Благоевград
 • " Привет, много съм доволен, интересно ми беше да разбера повече за детето ми и все се сещам за онази приказка на Айнщайн за маймуната, слонът и птицата. Човек трябва да има ясната представа за себе си и детето си, относно уменията и талантите си. Моите поздравления! "

  Георги
  Благоевград

Цена


150лв

цената включва – тестване на естествения потенциал и възможности, измерване на лидерския потенциал, анализ на получения резултат. Необходимо време около 1 час.

Тестът се провежда в офисът ни, с предварително записан час.


При посещение на повече от един човек от семейство са предвидени следните отстъпки:

При двама човека от семейство – 250лв. за пакет.
При трима човека от семейство – 350лв. за пакет.Един от големите проблеми при избора на кариера е, че ние всички сме много подвластни на стереотипи и предразсъдъци. 


Правилният избор на кариера е едно от най-важните решения на човешкия живот. Защото решението за избор на кариера определя самия начин на живот. Вярното или грешно решение относно избора, ще определи живота и напредъка на индивида към щастие или нещастие . Въпреки важността на това решение, то се извършва в ранният период от живота на хората. В този период решенията се взимат под действие на натиска на родители, роднини, приятели, липсата на информация, когато децата не са наясно с техните възможности или заради модата на принципа: “Да завърша нещо, пък после ще видим”. В някои случаи ученици или студенти остават разочаровани от направения избор, което води до напускане на образованието.

СПИСЪК НА ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ПРОФЕСИИ И КАКВИ СА ПРОФЕСИИТЕ НА БЪДЕЩЕТО


Според изследванията, около 35-40% от съществуващите професии до 20 години ще бъдат заменени от напълно нови.
Вероятно в дългосрочен план почти няма да има професия, която да остане незасегната от дигитализацията и автоматизацията.
По данни на Европейския център за обучение и развитие, в последните няколко години около 43% от работещите в ЕС са преживяли промени в технологиите на работното мястои 47% – промени в организацията и методите на работа.
Вербатория е подходящ инструмент за кариерно ориентиране – за ученици при избор на гимназия и за кандидат-студенти при избор на университет.
СПИСЪК НА ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ПРОФЕСИИ :
Шофьор, касиер, фабричен работник, аптекар, рефер и спортен съдия, хирург, пилот, войник, журналист, строител, счетоводител, маркетинг специалист, фермер, шивач, операторите на телефонни централи, оператор въвеждащ данни; редакторите и машинописците, продавачите в будките за вестници, инженерите, сглобяващи електрическо оборудване и електронни уреди; служителите в областта на предпечатната подготовка на хартиените издания, продавачите на цветя и др.
СПИСЪК НА ПРОФЕСИИТЕ НА БЪДЕЩЕТО :
Наномедик, космически пилоти, архитекти и туристически гидове,специалисти по климатичните промени, разработчик на алтернативни превозни средства, организатор на виртуалния безпорядък, дигитален терапевт, специалисти по възстановяване на екосистемата и по предотвратяването на екологични катастрофи, космически работници, дизайнер или архитект на виртуална реалност, дизайнер на мечти, медиен полицай, носталгист, телехирург, риуайлдър и т.н.